Bears Reunite

Posted: March 26, 2012 in friend, lesson, memories, reminder
Tags: , , , , ,

image

Sesiapa yang kategori 80s child dan tinggal di Kuala Lumpur akan tahu group kereta Chicago Bears.

Zaman aku berjinak-jinak dengan lumba haram kereta dulu, macam-macam group ada. Kalau kat Taman Tun ada budak-budak Devils kat Shah Alam ada CB4 (cellblock 4), ada Killer Bees, ada Tag (jenama jam mahal tu), ada gak Highlanders (geng aku la sebab semua duk kat bukit. Bukit Damansara, Bukit Lanjan, Bukit Tunku dan aku Bukit Seputeh).

Geng-geng lain tak berapa ngam antara mereka kecuali geng aku kerana kami geng dengan semua. Aku juga merupakan ahli Chicago Bears atau Bears sahaja sebagai singkatan.

Menariknya Bears ni keahlian dia seluruh negara. Baru-baru ni kami berjumpa kembali dan akan mendaftar kelab kami dengan rasminya, Bears Motorsport.

Dulu kami memang famous, terutama sekali dengan polis kerana jumlah kami besar dan juga kami sering berlumba sesama sensiri. Tapi kami berlumba di jalan-jalan terpencil dan sunyi bukan macam budak-budak sekarang.

Time kami dulu mana ada bohsia bohsia. Game dalah game. Sama ada cash money atau pihak kalah perlu membakar keretanya di depan pihak menang.

Nanti aku sambung balik dah Maghrib ni.

Comments
  1. Mat Renold says:

    mana bdk2 Bear yg lain?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s