Posts Tagged ‘Palestin’


I support Gaza

Tenggelam isu rasis timbul isu boikot. Pendapat aku isu boikot adalah hak peribadi. So far aku tak nampak lagi pihak memboikot troll pihak tidak memboikot. Ada nampak aku acu pistol kepada yang tak memboikot? Ada nampak aku ludah sesapa tak boikot?

Fahami dan mengerti apa itu boikot terlebihdahulu. Namun aku kesal dengan posting yang tidak menyokong boikot ini. No one is asking you to tag along. It is your own choice and free will. Aku buat ni supaya di Padang Mahsyar nanti aku tidak disoal atau dituntut dan ianya antara aku dan Allah.

Takde kena mengena dengan orang lain. Kalau aku tak nak beli burger di McDonald, atau berus gigi menggunakan Colgate mahupun makan dan minum Coke serta produk Nestle, maka itupilihan aku. Kalau kau tak suka sesuatu benda dan aku kata kau bodoh sebab tak menyukainya adil tak? It is a matter of preference.

Dan kepada posting kenapa aku sokong Bebaskan Gaza manakala kita di Malaysia ni banyak lagi memerlukan. Well hello, kat Malaysia ni wanita dan kanak-kanak disembelih macam haiwan ke? Mereka kena bom ke hari-hari? Adakah peluru menjadi makanan mereka setiap hari? Setiap hari kita dengar ke kanak-kanak putus anggota badan? Kanak-kanak ditanam dan dijadikan target practice?

Baik fikir dan dalami maksud kemanusiaan dahulu sebelum komen. Semua ni aku buat sebab pilihan aku dan aku tak paksa sesiapa pon ikut aku. Ini Jihad aku. Nak ikut, maka ikut. Tak nak dok dendiam. Tak suka post aku yang ni? Sila unfriend aku. Aku tak rugi apa pun.

Free Gaza